Agri – Aandacht voor mens en kip

De juiste aantallen vleeskuikens, met het juiste gewicht, op het juiste moment. Dat is elke dag de uitdaging van ons Agri team, dat vleeskuikens inkoopt. Agri manager Willem Tel is trots op de samenwerking met ‘zijn’ vleeskuikenhouders: “We werken al jaren op een plezierige manier samen. Het belangrijkste element van onze samenwerking? Dat zijn onze korte lijnen.”

Alle denkbare kipconcepten

Naast reguliere kuikens slacht en plant ESBRO  alle denkbare concepten: 1, 2 en 3 Beter Leven Sterren, maar bijvoorbeeld ook het Kip van Morgen 2020+ concept, dat via GroenlandKip bij meerdere retailers in de schappen ligt. Ook wordt een deel van de Nieuwe Standaard Kip voor Jumbo bij ESBRO geslacht. En wat te denken van het eerste kipconcept in Nederland: Gildehoen. Tel: “Een prachtig stukje vlees, dat gegarandeerd antibioticavrij geproduceerd is, ontwikkeld door ESBRO.”

 

Early Feeding

Ook het terugbrengen van antibiotica gebruik heeft de aandacht. Dat begint met een sterk en gezond kuiken. Want hoe vitaler het kuiken, hoe minder groot de kans is dat er ziekte ontstaat en dus medicijnen ingezet moeten worden. Tel: “Daarom zijn we aan het pionieren met Early Feeding. Een betrekkelijk jonge ontwikkeling, waarbij vleeskuikens na uitkomst uit het ei meteen de beschikking hebben over water en voer. Bij deze broedmethode hoeven pasgeboren kuikens niet meer uitsluitend te teren op de dooier, waardoor ze sterker worden. Early Feeding draagt er aan bij om ziektes voorkomen, in plaats van ze te genezen. Early Feeding is inmiddels geïmplementeerd bij alle 1 Ster Beter Leven bedrijven. Welke ontwikkelingen er ook zijn, we doen het samen met onze pluimveehouders. Want alleen door nauw samen te werken zetten we steeds weer de volgende stap. En daar wordt iedereen beter van.”

Agri – Aandacht voor mens en kip

Menu