Tot en met het bot
gecertificeerd

Zekerheid en veiligheid zijn sleutelwoorden voor ons. Juist omdat kip een kwetsbaar product is. Dat vraagt om zekerheid en de grootste zorg. Daarom werken we volgens de strengste (internationale) normen en eisen. ESBRO is gecertificeerd voor de volgende kwaliteitsnormen:

SKAL

Met het Skal keurmerk toont Skal Biocontrole de betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland aan. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3600 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal Biocontrole controleert hierop. Zo kan de consument ervan op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Met de afgifte van dit keurmerk laten wij zien dat onze biologische producten betrouwbaar zijn.

Halal

Vlees dat volgens de Islamitische eisen is geslacht wordt ‘halal’ genoemd. Halal staat voor al het eten en dranken wat door de Koran als goed en rein kan worden gezien. Diverse organisaties houden zich bezig met het keuren van halal vleesproducten. Sommige producten kunnen wij Halal leveren. Halal Professional Institute controleert deze producten.

Beter Leven

De Dierenbescherming zet zich al jaren in voor een beter dierenwelzijn. Middels sterren op het Beter Leven keurmerk kunnen consumenten kiezen voor meer dierenwelzijn. Bij 1 Ster krijgt bijvoorbeeld een kuiken meer tijd om te groeien, met meer ruimte en afleiding. Bij 2 Sterren krijgt een kuiken ondermeer een uitloop naar buiten. 3 Sterren is het meest diervriendelijk en is vergelijkbaar of gelijk aan biologisch. Klik hier voor meer informatie.

IKB

IKB Kip is een kwaliteitszorgsysteem voor de productie van pluimveevlees. Alle onderdelen die betrokken zijn bij de productie van het vlees verstrekken garanties over de manier van produceren. De eisen vallen onder beheer van Stichting PLUIMNED. Ze omvatten regels op gebied van onder andere veevoer, hygiëne en dierenwelzijn. ESBRO is IKB gecertificeerd en voldoet hiermee aantoonbaar aan de meest vooruitstrevende normen op het gebied van ketenbeheersing en voedselveiligheid.

BRC

BRC food biedt zekerheid over de beheersing van het productieproces van voedingsmiddelen en bijkomende producten en diensten als verpakkingen en transport. Ons BRC certificaat toont aan dat we voldoen aan de eisen van voedselveiligheid die zijn gesteld door het British Retail Consortium (BRC). BRC food is tevens erkend door het GFSI, het wereldwijde samenwerkingsverband van retailers.

QS

QS staat voor Qualität und Sicherheit en is een Duits schema voor kwaliteitsborging van verse voeding (vlees, groenten- en fruitproducten). Het schema richt zich op procesborging en traceerbaarheid in alle relevante fases van productie en marketing van voeding: van productie tot verwerking tot marketing (farm to shop).