1. Home
  2. chevron_right
  3. Actueel
  4. chevron_right
  5. Esbro Awards uitgereikt

Esbro Awards uitgereikt

Ketenkracht is een van de belangrijkste pijlers van onze pluimveeslachterij. In die keten vormen onze pluimveehouders uiteraard een essentiële schakel. De kwaliteit van het stukje kip op het bord van de consument is namelijk onlosmakelijk verbonden met de manier waarop pluimveehouders hun kuikens houden en leveren.

 

De komende weken worden opnieuw de Esbro Awards uitgereikt. Een erkenning voor pluimveehouders die een jaar lang hebben uitgeblonken in kwaliteit. Alle bij Esbro aangesloten pluimveehouders worden jaarlijks beoordeeld. Er gold één heldere voorwaarde om in aanmerking te komen voor een Esbro Award: een jaar lang 100% antibiotica-en salmonellavrij leveren. Vervolgens is nog een competitief element toegevoegd en zijn de deelnemers beoordeeld op 6 verschillende criteria.

112 winnaars

In totaal voldeden er maar liefst 112 adressen aan het criterium om volledig antibiotica- en salmonellavrij te leveren. Daarnaast zijn de deelnemers beoordeeld op onder meer vangschade, de meeste uniforme koppels en andere parameters inzake de IKB-regelgeving. Hieruit is een ranking ontstaan. De beste score komt op naam van de familie Temminghoff uit Vreden (Gildehoen). De tweede prijs gaat naar de familie Stamsnijder uit Enter (Gildehoen) en de derde plek is voor Maatschap de Boer uit Drachtstercompagnie (BLK 1 Ster).

Bovenstaande winnaars hebben hun Esbro Award inmiddels persoonlijk mogen ontvangen van Willem Tel, Agri Manager. De uitreiking van de Esbro Awards is een jaarlijks terugkerend evenement en geldt als waardering voor het vakmanschap en betrokkenheid van alle aangesloten pluimveehouders. Daarbij is het een prachtige stimulans om kwaliteit en innovatie in de toch al toonaangevende Nederlandse pluimveehouderij naar een nog hoger niveau te tillen.