Gildehoen antibiotica- en salmonellavrij

Al sinds 1986 heeft Esbro een partnership met Scheria, versleverancier van kip, kalkoen en wild. Dit familiebedrijf uit Stompwijk bestaat al sinds 1925 en levert groothandels, supermarktketen en de betere slagerijen en poeliers. Drie van hun kroonjuwelen op conceptniveau zijn Scharrelhoen, Polderhoen en Gildehoen.

Esbro en Scheria als voorlopers

Bij alle drie genoemde diervriendelijke concepten wordt gewerkt met een langzaam groeiend ras, waarbij bovendien wordt voldaan aan diverse welzijnseisen. Esbro slacht alle drie de concepten. In het Gildehoen concept is onlangs een belangrijke stap gemaakt. In samenwerking met Scheria heeft Esbro een traject opgezet waarin kuikens opgroeien zonder antibiotica. Bovendien zijn ze 100% vrij van salmonella.

Voorop door partnership

Dit traject is een mooi voorbeeld van hoe we samen met onze partners steeds weer nieuwe stappen zetten naar nog diervriendelijker vlees, dat bovendien gezonder is voor de consument. Meer weten over Gildehoen? Klik hier voor meer informatie en bekijk de video. En bent u geïnteresseerd in dit puur Hollandse kwaliteitsconcept? Neem gerust contact met ons op.

          

Gildehoen antibiotica- en salmonellavrij

Menu