1. Home
  2. chevron_right
  3. Actueel
  4. chevron_right
  5. VersAlert voorjaarsbeurs

VersAlert voorjaarsbeurs

Op dinsdag 10 en woensdag 11 april 2018 vond de VersAlert beurs plaats bij boerderij Merenveld te Utrecht. Esbro was hierbij aanwezig om het Wellfoort concept toe te lichten aan klanten en slagers.

Contactmoment

De voorjaarsbeurs is ieder jaar weer een mooi contactmoment. De beurs stond voor Esbro vooral in het teken van het persoonlijk toelichten van het Wellfoort concept. Na een positief ontvangen test fase bij een tiental klanten werd het namelijk tijd het concept verder uit te rollen.

Het concept

Het Wellfoort concept kenmerkt zich door dieren die vrij zijn van antibiotica en salmonella (ASV). De basis van antibiotica vrij is de voer conversie. Hierdoor ontstaat een sterker kuiken met een hogere weerstand wat resulteert in minder ziekte en een laag tot geen gebruik van antibiotica. Dieren waarbij antibiotica noodzaak is worden uitgesloten van het ASV concept. Bij salmonella is de belangrijkste factor hygiëne bij de pluimveehouder. De pluimveehouder ziet er op toe dat stallen goed ontsmet zijn en dat hier tevens controle op wordt uitgeoefend. In samenspraak met de afdeling Agri wordt er besloten of de kuikens onder het Wellfoort concept passen.

Samen groeien

Investeren in elkaar levert resultaat op. Afgelopen week zijn de bestellingen op Wellfoort van uit VersAlert verdubbeld. Dit bewijst dat er behoefte is aan dit type concept en de juiste weg is ingeslagen met elkaar. Esbro kijkt dan ook al uit naar de volgende beurs en de verdere samenwerking met VersAlert.

Vorig bericht
Partnership met Brakes UK
Volgend bericht
Proeven van private labels op PLMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu